Ogórki z przyprawą do gyrosa i papryką

Ogórki z przyprawą do gyrosa i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2,5 kg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula biała

    5 szt
  • przyprawa do gyrosa

    50 g
  • ocet 10 %

    1,5 szklanki
  • cukier

    2 szklanki
  • sól

    2 łyżki
  • olej

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ogórki z przyprawą do gyrosa i papryką

Ogórki obieramy i kroimy w plastry. Dodajemy cebulę oraz przyprawę do gyrosa. Dokładnie mieszamy. Cebulę kroimy w piórka lub kosteczkę. Paprykę w krótkie słupki. Cebulę z papryką dodajemy do ogórków. Ocet, olej i cukier mieszamy ze sobą i przelewamy do ogórków. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na minimum 60 minut. Po tym czasie nakładamy ogórki do małych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy przez 10 minut od momentu wrzenia (woda powinna sięgać ¾ wysokości słoiczków). Odwracamy wieczkiem do dołu i studzimy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

iziona 26.09.2015 20:30
O to też fajne i zapisane :)
Renataj 25.09.2015 21:54
Takich ogórków jeszcze nie robiłam - ciekawe jak smakują:)
Wafelek2601 25.09.2015 20:51
Ciekawe połączenie
kuchcik89 25.09.2015 19:00
muszą mieć ciekawy smak :)
jasiek 25.09.2015 16:36
takie przetwoy są super
agaK. 25.09.2015 14:34
Pięknie przedstawione i oryginalny, fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat