Ogórki z musztardą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Przysmak, który pasuje do każdego obiadu. Mają fantastyczny i nietypowy ostry smak.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • woda

    5 szklanek
  • ocet

    1 szklanka
  • cukier

    1.5 szklanki
  • sól

    2 łyżki
  • musztarda sarepska

    1 sztuka
  • ogórki świeże

    2 kg

Dodatkowo

  • liść laurowy

    1 szt.
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • pieprz czarny ziarnisty

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do słoika włożyć ziele, liść laurowy i pieprz. Następnie wkładamy umyte i pokrojone po długości na 4 części ogórki.

Zalewa: Podane składniki zalewy połączyć z 5 szklankami wody, zagotować, zalać ogórki a następnie ostudzić. Pasteryzować 7 -10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat