Ogórki w zalewie miodowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Podstawowe składnik

  • ogórki gruntowe

    2 kg

zalewa

  • ocet

    1/2 szklanki
  • miód

    2 łyżki
  • woda

    1 litr
  • cukier

    3/4 szklanki
  • sól

    2 łyżki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ogórki pokroić w plasterki ok 0,5cm. Poukładać w słoikach.
2. Składniki zalewy zagotować, zalać ogórki, zakręcić i zapasteryzować.
3. Słoiki pozostawić w garnku do wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia123410 16.08.2016 10:28
apetycznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat