Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie miodowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Podstawowe składnik

ogórki gruntowe 2 kg

zalewa

ocet 1/2 szklanki
miód 2 łyżki
woda 1 litr
cukier 3/4 szklanki
sól 2 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie miodowej

1. Ogórki pokroić w plasterki ok 0,5cm. Poukładać w słoikach.
2. Składniki zalewy zagotować, zalać ogórki, zakręcić i zapasteryzować.
3. Słoiki pozostawić w garnku do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 16.08.2016 10:28
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak