Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w imbirze

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek gruntowy 1 1/2 kg
woda 1/2 litra
sól 2 łyżeczki
koper świeży 1 pęczek
imbir kawałek
ocet 125 ml
cukier 10 dag
Gorczyca biała cała Prymat 3 łyżki
pieprz 1/2 łyżeczki/ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w imbirze

Wykonanie:
Ogórki obrać, pokroić. Zagotować wodę z solą, włożyć ogórki gotować bardzo powoli przez 10 minut. Następnie wyjąć ogórki a płyn odstawić. Ogórki włożyć do wyparzonych słoików, posiekany koperek i pokrojony w słupki imbir. Do płynu z ogórków dodać ocet, cukier, gorczycę, pieprz, listki laurowe i całość gotować przez 5 minut. Gorącą zalewą zalać ogórki, szczelnie zakręcić i na następny dzień przenieść w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 01.08.2016 10:39
Nie znam takiego przepisu, ale chętnie wykorzystam.
ben-ka 01.08.2016 08:14
Takich jeszcze nie robiłam.
Urszula Świeca 01.08.2016 07:56
Pyszne ogóreczki.)
Futka 31.07.2016 21:15
Świetne i aromatyczne ogóreczki :)
Lis 31.07.2016 20:20
Ciekawy pomysł:)
Renataj 31.07.2016 20:14
Dla mnie kulinarna nowinka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak