ogórki pikle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 litr
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • cukier

    1,5 szklanka
  • sól

    1,5 łyżki
  • cebula biała

    4 sztuki
  • curry

    2 łyżeczki
  • ogórek

  • Gorczyca biała cała Prymat

    2,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki oprócz gorczycy i ogórków zagotować i ostudzić,ogórki obrać,przekroić wzdłuż na ćwiartki,jeśli są duże to wybrać pestki.Na dno słoika wrzucić kilka ziaren gorczycy.Ogórki ciasno układać w słoikach i zalać zimną zalewą.Pasteryzować ok.7 min.od czasu zagotowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat