Ogórki Na Miodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Pyszne ogórki na miodzie. 

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • ogórki

    1 kilogram
  • koper

    1 pęczek
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 sztuka
  • czosnek

    5 ząbków
  • ocet

    1 szklanka
  • woda

    1 szklanka
  • cukier

    1.5 szklanki
  • miód

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obieramy. Kroimy na cztery części wzdłuż. Większe wypestkować. Posolić (około 2 łyżki). Odstawić na 1 godzinę. Przygotować słoiki. Wyłożyć: koper, gorczycę i czosnek. Ogórki odcedzić. Wkładać dosyć ciasno w słoiki (pionowo). Zagotować zalewę: 1 szklankę octu, 1 szklankę wody, 1,5 szklanki cukru, 2 łyżki miodu. Ogórki w słoikach zalać zalewą. Zakręcić. Pasteryzować od 3 do 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat