Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek gruntowy 2 kg
koperek 4 łodyżki
czosnek 5-7 ząbków
sól 1 łyżka na litr wody
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3-5 listków
Ziele angielskie całe Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Ogórki umyć i obciąć końcówki. Przygotować zalewę wymieszać ciepłą wodę z solą. Do słoja na dno włożyć koperek, obrane ząbki czosnku, gorczyce, liścia laurowego i ziele angielskie. Układamy ogórki i zalewamy zalewą i pozostawiany na ok. 3dni. Po tym czasie ogórki są dobre do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.08.2015 11:38
moje ulubione
Łukasz15 25.08.2015 21:51
Uwielbiam ogórki małosolne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak