Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki kiszone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogóki
ząbki czosnku 2
chrzan świeży
koper włoski
ziele angielskie 4 ziarnka
sól kamienna

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki kiszone

Składniki ilościowo podałam na 1 słoik litrowy
Ogórki dokładnie umyć. Układamy pionowo w słoiku. Na pierwszej warstwie umieścić ząbki czosnku, umyty koper, obrany ze skórki chrzan , a także ziele angielskie i pieprz. Zalać gorącą wodą (około 2 szklanki) wymieszaną z połową łyżeczki soli kamiennej.Zakręcić i odwrócić słoik do góry dnem. Pasteryzować przez około 15 minut w piekarnik nagrzanym do temperatury 90 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak