OGÓKI DO ZUPY OGÓKOWEJ NA ZIMĘ !

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    DO SMAKU
  • koper

    DO SMAKU
  • korzeń chrzanu

    DO SMAKU
  • czosnek

    DO SMAKU
  • sól

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

OGÓKI MYJEMY, OBIERAMY I KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ DO MISKI. DOBRZE SOLIMY I ODSTAWIAMY NA 2-3 GODZINY. DO KAŻDEGO SŁOICZKA WKŁADAMY GAŁĄZKĘ KOPRU, CHRZAN I ZĄBEK CZOSNKU I NAKŁADAMY NASZE POSOLONE WCZEŚNIEJ OGÓRKI RAZEM Z TYM SOKIEM CO PUŚCIŁY. ZAKRĘCAMY SŁOIKI I MAMY GOTOWE OGÓRKI DO ZUPY NA ZIMĘ.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kamyk 06.07.2012 22:35
fajny pomysł
Motorek 30.01.2012 09:46
extra
Tika4444 23.10.2011 17:31
super pomysł
Tika4444 23.10.2011 17:31
super pomysł
ankaryba 19.10.2011 23:13
fajny pomysł
Rybciia 19.10.2011 22:48
też robię, pyszne
Robert10 30.09.2011 09:56
popieram- super na zimę
dianix 06.09.2011 20:48
dobry pomysł, na zime jak znalazl

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat