Obsmażane pieczarki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki dokładnie umyc i odciąc im korzonki tuż przy kapeluszu. Posypac solą i pieprzem. Rozgrzac na patelni olej na pół z masłem (wtedy masło sie nie pali). Smażyc pieczarki z obu stron przykrywając patelnię pokrywką. Podawac jako dodatek do dań mięsnych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 22.05.2011 16:05
niesamowite
gosia561 07.05.2011 14:21
pyszne
Barbara55 02.05.2011 16:39
chętnie obsmażę
kielcok1 18.04.2011 16:47
uwielbiam grzybeczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat