Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiad

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 1 kg
jaja do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
cebula 2sztuki
śmietana 1 szklanka
opieńki 70 dag
ziemniaki 1,4 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
rosół 900 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Obiad

Kroki postępowania

1
Margarynę wkładamy do woka i rozpuszczamy. Dodajemy obraną i posiekaną cebulę oraz 2 wyciśnięte ząbki czosnku. wrzucamy opieńki zerwane z lasu - wczesniej oczyszczamy z "meszku". odcinamy trzony. Po około 15 minutach wlewamy rosół i dusimy wraz z zielem angielskim, liściem laurowym około 40 minut. Następnie dodajemy śmietanę wymieszana z 1/4 szklanka gorcego sosu i mieszamy.Doprawiamy wszystko do smaku- magi, mieszanka pieprzu, papryka słodka, chilli, kucharek itp.
Krok 1 - Obiad foto
2
Mortadelę kroimy w grubsze plastry, obtaczamy w jajku z przyprawami- sól, pieprz, papryka. Następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju z obydwu stron. Ziemniaki obieramy, płuczemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 2 - Obiad foto
3
Ziemniaki ugniatamy, wykładamy porcję na talerz. Obok wykładamy kotlety z mortadeli i polewamy sosem z opieniek.
Krok 3 - Obiad foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luki1984 21.11.2012 22:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak