Nutella jabłkowo orzechowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 kg
  • cukier

    60 dag
  • cukier waniliowy

    3
  • kakao

    10 dag
  • orzechy włoskie

    15 dag
  • Puszka skondensowanego słodkie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, zetrzeć na tarku, zalać 200ml wody i zagotować. Gotować aż jabłka się rozgotują i ściągnąć z ognia. Dodać cukier, cukry waniliowe, kakao, zmielone orzechy, mleko, budyń czekoladowy. Stale mieszając, gotować na małym ogniu ok 5-8 minut. Przełożyć do słoików, dobrze zakręcić i pasteryzować 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 23.11.2011 07:59
Fajny pomysł tylko jak długo to da się przechować?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat