Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Niedzielna przekąska

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa
200 g
oliwa
4 łyżki
ocet winny
1 łyżeczka
sól, cukier, pieprz
do smaku
tymianek
2 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Niedzielna przekąska

Mięso oczyścić z błon. Ocet wymieszać ze szczyptą soli, pieprzu i cukru. Dodać oliwę.. Przyprawić tymiankiem. Mięso pokroić na cienkie plasterki, polac przygotowaną zaprawką. Odczekać 1h. Piec na mocno rozgrzanym oleju do zrumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 13.04.2011 23:15
no ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak