Niebiański przysmak z jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • cukier

    1 szklanka
  • masło roślinne

    7 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • mleko

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • kremówka

    500 ml
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • cukier

    15 dag
  • jagody

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dolać mleko, dodać miękkie masło i proszek do pieczenia. Składniki dokładnie wymieszać z mąką. Ciasto zagnieść i podzielić na dwie części. Każdą z części wyłożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszki i piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Ciasto wystudzić.
Kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Na jednym blacie ciasta wyłożyć jagody, posmarować masą( odłożyć 4 łyżki), przykryć drugim blatem i posmarować pozostawionym kremem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 07.07.2013 16:40
aż ślinka cieknie
IKrakowianka 18.10.2012 23:00
super ciasto
Mariusz18 19.01.2012 10:44
wygląda apetycznie
fictor123 30.11.2011 10:31
mniam
Zoso 09.11.2011 13:38
pycha ciacho
ben-ka 25.10.2011 20:21
jak niebiański i do tego z jagodami to ja poproszę:)
Barbara55 06.06.2011 16:53
kto zje ten jest w siódmym niebie
rakow2 09.02.2011 16:41
mogą
berys18 06.01.2011 18:33
ciekawe, czy jagody mogą być mrożone?
Karolina92 23.12.2010 08:39
faktycznie musi być niebianski :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat