Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
1/2 kg -
cukier
1 szklanka -
masło roślinne
7 dag -
jajko
2 sztuki -
mleko
4 łyżki -
proszek do pieczenia
1 łyżka -
kremówka
500 ml -
cukier waniliowy
2 łyżeczki -
cukier
15 dag -
jagody
25 dag
Przepis i sposób przygotowania Niebiański przysmak z jagodami
Kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Na jednym blacie ciasta wyłożyć jagody, posmarować masą( odłożyć 4 łyżki), przykryć drugim blatem i posmarować pozostawionym kremem.
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)