NALEWKA WIŚNIOWA

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    1 KG
  • spirytus

    1 LITR
  • cukier

    1 KG
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie wsypać do szklanego naczynia i zalać spirytusem. Odstawić na 1-2 tygodnie w zacimnionym miejscu. Po tym czasie zlać płyn i odstawić w chłodne miejcse. Owoce zasypać cukrem i zostawić, aż cukier się rozpuści. Dolać odlany wcześniej płyn i wymieszać. Odstawić na miesiąc, poczym przefiltrować przez gazę. Odstawić do wiosny w ciemnym miejscu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka_86 23.11.2011 22:02
pyszna
accee 11.04.2011 21:59
Smaczne
jogobella23 01.04.2011 09:23
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat