nalewka czosnkowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    1 główka
  • rodzynki

    kilka sztuk
  • wódka

    0,75 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek obrać i posiekać drobno, zalać wódką i pozostawić w chłodnym, ciemnym miejscu na 14 dni. Następnie przefiltrować do czystej butelki, dodać rodzynki, szczelnie zamknąć i odstawić na 6 miesięcy.
Potem zlać płyn znad rodzynek i odstawić na kolejny miesiąc.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zawadka 04.05.2011 10:30
ciekawe
Małgorzata72 10.04.2011 12:30
super przepis
Katarzyna/kate1980 08.04.2011 23:05
ciekawa
Małgorzata113 07.04.2011 11:15
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat