Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka aroniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 1 kg
liście aronii 25 dkg
cukier do smaku
sok z cytryny 1 szt
spirytus

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka aroniowa

Owoce aronii oraz jej liście zagotować w dwóch litrach wody. Ostudzić,przecedzić i dodać cukier (tyle ile sami stwierdzimy za potrzebne) oraz sok z cytryny. Zagotować i znowu ostudzić. Wlać spirytus,tyle aby stosunek do ilości soku był 1:1. Dobrze wymieszać. Przelać do butelek i odstawić w ciemne miejsce. Można próbować po około dwóch tygodniach;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 12.07.2013 09:51
musi być dobre
Jodaj 21.10.2012 11:00
pyszniuka ta naleweczka
Bernadeta1 09.09.2012 12:38
robiłam i na dodatek bawiłam się i przekuwałam każdą aronie wykałaczką aby puściła więcej soku
malaczarna23 07.09.2012 13:09
pyszna:) piłam kiedyś i naprawde polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak