Naleśnikowe zawijaski z łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 2 %

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajko

    1 szt
  • łosoś wędzony plastry

    150 g
  • serek śmietankowy

    5 łyżek
  • koperek świeży siekany

    3 łyżki
  • musztarda delikatesowa

    2 łyżeczki
  • woda gazowana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy mikserem i dodajemy jajko.i smażymy naleśniki na rozgrzanej wcześniej patelni. Odkładamy ja na talerz i smarujemy serkiem śmietankowym. Posypujemy drobno posiekanym koperkiem i układamy plastry wędzonego łososia. Całość delikatnie smarujemy cieniutką warstwą musztardy delikatesowej. Zawijamy i kroimy na około 3 cm kawałki. Każdy kawałek dekorujemy dodatkowo koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 16.03.2012 13:53
miało być Faustyno - przepraszam :)
Jolanta40 16.03.2012 13:52
Pani Fautyno - ojej, aż nie wiem co powiedzieć. Zdjęcia robię na tarasie w naturalnym świetle lustrzanką Nikon D 60. Muszę zacząć odkładać na oświetlenie :))
Faustyna 15.03.2012 16:57
Pani Jolanto, Pani zawijaski są niesamowicie apetyczne! Z pewnością wykorzystam ten przepis. Cieszę się, że została Pani przyznana nagroda. Jestem zachwycona zdjęciami, czy mogłaby mi Pani powiedzieć, jakim aparatem były robione? Są naprawdę fantastyczne!
Jolanta40 14.03.2012 18:57
dziękuję :)
Kasiax18 11.03.2012 21:10
extra
cooleczka 29.02.2012 19:19
wyglądają świetnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat