Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowe serducha

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanki
mąka 1 szklanka
jajko 1 szt
cukier 1 łyżka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe serducha

Kroki postępowania

1
Do miksera wsypujemy mąkę, dodajemy mleko i wbijamy jajko. Całość miksujemy, dodajemy cukier i miksujemy ponownie, aż masa będzie bez grudek. Na koniec dodajemy 1 lub 2 łyżki oleju do ciasta i miksujemy .
Krok 1 - Naleśnikowe serducha foto
2
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Ciasto przelewamy do butelki z mała dziurką (u mnie to butelka do dekoracji).
Krok 2 - Naleśnikowe serducha foto
3
Wyciskając przy pomocy butelki ciasto tworzymy z niego na patelni kształty.
Krok 3 - Naleśnikowe serducha foto
4
Smażymy z obu stron
Krok 4 - Naleśnikowe serducha foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 09.04.2014 07:48
Ale zdolna z Ciebie dziewczyna Magula:) super!!!!!!!!
Magula 06.03.2014 12:38
Tak cieszyły oko ;-)
Rafcio 05.03.2014 23:05
tak proste a oko cieszy
Aleksandraa 05.03.2014 20:09
piękne serca Ci wyszły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak