Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami

5.0
(33)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

naleśniki
10 sztuk
szpinak mrożony
230 gram
pieczarki
8 sztuk
serek topiony
1 opakowanie
ser żółty
1 garść
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami

Połączenie szpinaku i pieczarek w naleśnikach? O tak! Całość dopełniona smakiem sera żółtego i topionego - mniam. 

Kroki postępowania

1
Szpinak rozmrażamy, przekładamy do garnuszka i czekamy aż odparuje woda. Pokrojone pieczarki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dorzucamy posiekaną cebulę i smażymy jeszcze chwilę. Wszystko łączymy ze szpinakiem, dodajemy serek topiony i mieszamy aż się rozpuści.
Krok 1 - Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami foto
2
Farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy lub składamy jak na krokiety. Układamy w żaroodpornym naczyniu i posypujemy żółtym serem.
Krok 2 - Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami foto
3
Zapiekamy w piekarniku kilka minut aż ser na wierzchu się roztopi.

Smacznego!
Krok 3 - Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami foto

Zobacz inne pomysły na naleśniki ze szpinakiem:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BeataJ 06.08.2012 21:40
rewelacjyjne - uwielbiam szpinakowe dania :)
1j1o1l1a1 06.08.2012 18:30
Dla mnie bomba :)
Katarzyna87 06.08.2012 11:22
fajne
Amellia 06.08.2012 09:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak