Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serkiem i malinami
Maliny opłukać i osuszyć ( mrożonych nie rozmrażać), przełożyć na patelnię i dodać cukier. Wymieszać. Smażyć aż maliny się rozpadną i zmniejszą swoją objętość. Pamiętać o częstym mieszaniu aby owoce się nie przypaliły.
Następnie zdjąć z ognia, dodać proszek galaretki i dobrze połączyć go z malinami. Ostudzić. Do miski przełożyć ser i rozgnieść go widelcem. Dodać żółtko oraz cukier waniliowy i utrzeć całość widelcem. Dodać zimną konfiturę z malin i dobrze wymieszać.
Wykonanie: Przestudzony naleśnik położyć na desce i obficie nałożyć malinowy serek, Rozsmarować równomiernie i zwinąć naleśnik w rulon. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Smacznego!