Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z serem i polewą czekoladową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

mleko 3,2% 2 szklanki
jajko 2 sztuki
cukier 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
mąka 2-3 szklanki

Masa

twaróg 1/2 kg
żółtko jajek 2 sztuki
cukier puder 1/4 szklanki

Polewa

masło lub margaryna 200 gram
mleko 3,2% 4 łyżki
cukier 1 szklanka
kakao 4 pełne łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serem i polewą czekoladową

Jajka rozcieram z cukrem dodaję mleko i tyle mąki by można było smażyć naleśniki. Na końcu dolewam olej, mieszam dokładnie i odstawiam na ok 30 min. Na rozgrzaną patelnię wlewam po jednej chochelce ciasta naleśnikowego i smażę na rumiano z obu stron. Gotowe wykładam na talerz. Czynność powtarzam do wyczerpania ciasta.
Żółtka ucieram z cukrem do białości, dodaję porcjami twaróg i na środek każdego naleśnika nakładam masę serową i składam naleśniki. Układam na talerzach po dwa naleśniki na osobę.
Składniki polewy podgrzewam w rondelku, aż całkowicie połączą się ze sobą. Polewam każdą porcję deseru i podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 05.08.2014 20:46
pyszne naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak