Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z rumem i bitą śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 5 szklanki
budyń śmietankowy 1 szt
cukier
jajko 2 szt
olej 1 łyżka
mąka
śmietana 30% 2 szt
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z rumem i bitą śmietaną

Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę 30 procent ubijamy z cukrem pudrem i odrobina rumu. Robimy ciasto na naleśniki. Jajka ubijamy z cukrem i mlekiem. Dodajemy maki aby powstało ciasto naleśnikowe. Na koniec dodajemy łyżkę oleju i jeszcze raz miksujemy. Smażymy naleśniki. Jedna ubita śmietanę łączymy z zimnym budyniem - ubijamy dodając rum do smaku. Masę chłodzimy.
Zimne naleśniki przekładamy masą rumową. Ozdabiamy bita śmietaną i posypujemy tartymi orzechami laskowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beniaminek 05.07.2013 15:22
fajne danie
bogusia19 05.07.2013 14:18
lubię naleśniki
dodi 05.07.2013 14:00
zjadłabym z chęcią
Adamorek 05.07.2013 13:54
lubię z dodatkiem alkoholu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak