Naleśniki z dżemem i bitą śmietaną

Naleśniki z dżemem i bitą śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2
  • mąka

    1,5 szklanki
  • mleko

    3/4 szklanki
  • cukier

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • woda

    1/2 szklanki
  • dżem

  • bita śmietana

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Naleśniki z dżemem i bitą śmietaną

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśniki z dżemem i bitą śmietaną foto
Najpierw wbijamy jajka, dodajemy cukier i cukier waniliowy miksujemy. Dodajemy mleko, wodę, a następnie mąkę pszennną.
Krok 2 - Naleśniki z dżemem i bitą śmietaną foto
Gdy masa będzie jednolita możemy zacząć smażyć naleśniki. Naleśniki smażymy z obu stron na lekko złotawy kolor.
Krok 3 - Naleśniki z dżemem i bitą śmietaną foto
Na gotowy naleśnik nakładamy dżem, składamy na pół i jeszcze na pół, a następnie smarujemy bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

MagdaXXX 14.01.2014 12:11
mniam słodkości
romanrafal
romanrafal 24.12.2013 10:18
pyszne naleśniki
Dorota59 05.11.2013 10:31
mniam, pychotka
gosia1988 26.10.2013 20:38
lubię takie :)
gusia1000 26.10.2013 00:17
Zawsze dobre.
Ola1young 18.10.2013 17:06
przepyszne te naleśniki :)
kuklik 15.10.2013 12:11
tylko te kalorie ale za to przepyszne
Barbara777 05.10.2013 16:30
mniam zjadłabym, mogę kawałeczek;)
Milena87 01.10.2013 13:43
bardzo lubię takie naleśniki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat