Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z boczkiem i rukolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto na naleśniki

mleko 1 szklanka
mąka pszenna 200 g
jajko 1
woda gazowana 1/4 szklanki
olej 1 łyżka
sól szczypta

Farsz

rukola garść
boczek wędzony 25 g
pieczarki 10 sztuk
ząbki czosnku 3 sztuki
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
olej kokosowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z boczkiem i rukolą

Pieczarki kroimy drobno w kostkę. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Ser sałatkowy rozdrabniamy widelcem i dodajemy do pieczarek, wyłączamy palnik i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem. Boczek kroimy w cienkie paski i smażymy na oddzielnej patelni aż będzie chrupiący. Smażymy naleśniki. Każdy naleśnik smarujemy cieniutko farszem, kładziemy paski z boczku i kilka listków rukoli. Zawijamy naleśniki, najpierw brzegi do środka a potem w rulonik. Na patelni roztapiamy masło i smażymy zwinięte naleśniki. Serwujemy z ulubioną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 16.05.2016 14:03
pyszny farsz
bietka 16.05.2016 12:47
pyszne naleśniczki :)
Motorek 16.05.2016 11:05
fajny pomysł
Goya 15.05.2016 23:46
wyglądają apetycznie
Iwusia 15.05.2016 23:38
bardzo smakowite te nalesniczki
krokus 15.05.2016 22:04
pyszne naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak