Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki serduszka z budyniem i bakaliami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń wiśniowy 1 szt
mleko 3,2% 1/2 litra
migdały 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
Ciasto:
jajko 1 szt
cukier 1 łyżka
mleko 2 szklanki
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki serduszka z budyniem i bakaliami

Budyń ja użyłam wiśniowego gotujemy według przepisu na opakowaniu ,jeżeli nie jest z cukrem , słodzimy go. Robimy ciasto naleśnikowe. Miksujemy jajko z mlekiem i cukrem dodajemy mąkę aby ciasto miało konsystencje śmietany.Smażymy naleśniki. Z upieczonych naleśników wycinamy foremką do ciastek serduszka. Na talerz dajemy łyżkę budyniu dookoła układamy serduszka naleśnikowe i ozdabiamy bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 09.09.2013 16:47
super wyglądają
wiola333 17.03.2013 10:46
bardzo smakowicie
Pomocnik 17.03.2013 10:01
bardzo pomsyłowe
Pusia 17.03.2013 08:50
bardzo apetyczne
iwi 17.03.2013 08:45
Wyglądają bardzo ciekawie i muszą być smaczne.
Megg 17.03.2013 08:30
super wyglądają i super smakują :)
cukiereczek 17.03.2013 08:27
naszym pociechą na pewno posmakuje
iwa643 17.03.2013 08:17
Fajny deser dla dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak