Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
-
mleko
-
jajko
-
mrożonego szpinaku
500 g -
śmietanki kremówki
3/4 szklanki -
ząbki czosnku
2 -
masło
-
sól
-
pieprz
-
gałka muszkatołowa
-
feta
100 g -
parmezan starty
Przepis i sposób przygotowania Naleśniki nadziewane szpinakiem i serem feta
Na maśle podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek ze szpinakiem, odparować z wody, dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Dodać połowę śmietanki i pokruszony ser feta. Przesmażyć chwilę. Farsz nakładać na naleśniki, zwinąć je w rulony i włożyć do żaroodpornego naczynia, polewając na końcu resztą śmietanki wymieszanej z parmezanem. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 st.
Komentarze (2)