Naleśniki nadziewane szpinakiem i serem feta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

  • mleko

  • jajko

  • mrożonego szpinaku

    500 g
  • śmietanki kremówki

    3/4 szklanki
  • ząbki czosnku

    2
  • masło

  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa

  • feta

    100 g
  • parmezan starty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, mleka, jajka i soli przyrządzić ciasto naleśnikowe (na ok. 10 naleśników). Usmażyć.
Na maśle podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek ze szpinakiem, odparować z wody, dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Dodać połowę śmietanki i pokruszony ser feta. Przesmażyć chwilę. Farsz nakładać na naleśniki, zwinąć je w rulony i włożyć do żaroodpornego naczynia, polewając na końcu resztą śmietanki wymieszanej z parmezanem. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 08.02.2012 16:36
Ostatnio przyrządziłam te naleśniki zastępując parmezan zwykłym żółtym serem - również się sprawdził - efekt na zdjęciach :)
Edyta38 01.03.2011 16:31
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat