Naleśniki na piwie z łososiem i avocado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 gr
  • jaja

    2 szt
  • piwo

    0,5 litr
  • avocado

    1 szt
  • łosoś wędzony plastry

    100 gr
  • cukier

    0,5 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • olej

  • koperek

  • cytryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki,jaj i piwa przygotować ciasto naleśnikowe,dodać 1/2 łyżeczki cukru i soli. Usmażyć naleśniki na oleju z pestek winogron. Avocado obrać, pokroić na plastry, skropić obficie sokiem z cytryny. Do każdego naleśnika włożyć po 3 plastry avocado, na avocado ułożyć plasterek łososia i gałązkę świeżego koperku. Zawinąć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Luki 01.10.2013 21:16
świetne połączenie smaków
Wiesława1 01.10.2013 21:04
wyglądaja ciekawie i smakowicie
Pyszota 01.10.2013 20:29
Oryginalnie podane i interesujący przepis :)
kriko 01.10.2013 20:28
super nalesniczki
Ania321 01.10.2013 20:05
ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat