Naleśniki mandarynkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    3/4 szklanki
  • jajka

    2
  • mleka

    szklanka
  • miękkiego masła

    5 dag
  • cukru

    2 łyżki
  • mandarynek

    3
  • likieru pomarańczowego

    1 kieliszek
  • sól

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajek, mleka i odrobiny soli przyrządzić ciasto naleśnikowe, po czym odstawić je do lodówki na około pół godziny. W międzyczasie mandarynki umyć, zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć sok, po czym masło utrzeć z cukrem i sokiem z mandarynek, a następnie dodać skórkę mandarynkową, likier pomarańczowy i zmiksować na jednolitą masę. Na patelni smażyć naleśniki. Na każdy usmażony naleśnik nakładać masę mandarynkową, złożyć w trójkąciki, kieszonki albo zwinąć w ruloniki i obsmażyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 06.08.2012 00:19
Pycha.
mirosława4 20.06.2012 22:30
smaczne
kate.500 25.06.2011 01:21
pychotka
Edyta38 01.01.2011 19:22
ciekawe
marta0906 08.12.2010 21:01
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat