Naleśniki łososiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki naleśnikowe

    10 sztuk
  • łosoś wędzony plastry

    40 dag
  • smietana 18%

    150 ml
  • ogórek świeży

    1 sztuka
  • krem chrzanowy

    10 gram
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól

    do smaku
  • twarożek

    20 (naturalny)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twarożek wymieszać z kremem chrzanowym,częścią śmietany i posiekanego szczypiorku na gładką masę.Doprawić solą i pieprzem.Ogórka pokroić w plasterki.Ciepłe naleśniki posmarować twarożkiem.Na wierzchu układać plasterki ogórka i wędzonego łososia.Zwinąć w rulon.Pozostałą część śmietany doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.Przed podaniem nałożyć ją na naleśniki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 26.12.2012 16:19
dobre
anulka69 06.05.2012 10:12
pycha
hastalavista 10.03.2012 22:02
świetne
Grazyna0211 04.11.2011 16:44
super
RenataZ-et 21.07.2011 00:10
rewelacja
Edyta38 25.06.2011 22:02
super ciekawe
teresa18 03.05.2011 16:43
niezłe
romanrafal 22.04.2011 15:57
to musi być dobre
Marzena34 20.04.2011 08:29
fajne
Mariusz10 09.04.2011 19:19
przepyszne nlaleśniki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat