naleśniki bez piany

naleśniki bez piany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    ½ litra
  • jajko

    1 szt.
  • mąka

    15 dag
  • sól

  • woda

    1/8 litra
  • tłuszcz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jajka mąki i mleka zrobić ciasto. Dodać wodę, posolić, wymieszać. Rozgrzać tłuszcz na patelni. Nalać ciasto na gorącą patelnię. Naleśniki smażyć na równomiernym niezbyt silnym ogniu, gdy ciasto przestanie parzyć, odwrócić naleśnik. Naleśnik przysmażyć z drugiej strony, wyłożyć na talerz odwrócony dnem do góry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat