naleśniki bez piany

naleśniki bez piany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    ½ litra
  • jajko

    1 szt.
  • mąka

    15 dag
  • sól

  • woda

    1/8 litra
  • tłuszcz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania naleśniki bez piany

Z jajka mąki i mleka zrobić ciasto. Dodać wodę, posolić, wymieszać. Rozgrzać tłuszcz na patelni. Nalać ciasto na gorącą patelnię. Naleśniki smażyć na równomiernym niezbyt silnym ogniu, gdy ciasto przestanie parzyć, odwrócić naleśnik. Naleśnik przysmażyć z drugiej strony, wyłożyć na talerz odwrócony dnem do góry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat