Najprostsza zapiekanka według Agi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    25 dag
  • kiełbasa podwawelska

    30 dag
  • śmietana 12%

    szklanka
  • natka pietruszki

  • ser żółty

    20 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Odcedzamy.Do śmietany dodajemy trochę wody i rozrabiamy,mozna doprawić ulubionymi ziołami,kiełbaskę kroimy w kostkę.Makaron łączymy z kiełbaską,zalewamy śmietaną,posypujemy startym serem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy około 20 minut.Smacznego:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 04.03.2015 10:07
Lubię takie zapiekanki
Papryczka 12.02.2012 14:16
smaczna
MAR3STA 22.12.2011 14:11
lubię takie zapiekanki
Rogalik 16.12.2011 23:04
fajna
iza15 14.12.2011 12:59
pyszna zapiekanka
kejt2 01.12.2011 09:17
mniam ,mniam!
Andzia1977 27.11.2011 21:11
fajna
joanna77 23.11.2011 20:19
super
przejs 23.11.2011 00:04
Prosta i pyszna, też często robię podobną.
irenka 22.11.2011 21:33
fajna,super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat