najprostrzy smalec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    dowolna ilość
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę należy przekręcić w maszynce do mięsa i przełożyć do aluminiowego garnka. Posolić.Wystarczy już tylko włączyć gaz i pozwolić aby sam się smalec robił. Co jakiś czas należy pomieszać. Kiedy skwarki już ciemnieją i będą suche ,przelewamy do przygotowanych słoików.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Poison1988 07.10.2012 12:08
:) Pajda ze smalcem i kiszonym ogórkiem - i nie ma nic lepszego na świecie :) Pychotka :)
Anio?eczek 26.08.2012 17:52
wspomnienia z dzieciństwa, babcia taki robiła :)
kulinarny smak 23.08.2012 08:20
ja dodaje jeszcze boczku albo kiełbasy, i koniecznie cebulkę jak na kanapki ma miec zastosowanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat