Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
8 sztuka -
cukier
3/4 szklanka -
cukier wanilinowy
16 gram -
herbatniki
250 gram -
budyń śmietankowy
2 z cukrem -
ser biały
1 kilogram
Przepis i sposób przygotowania Najlepszy, tradycyjny sernik na herbatnikach
Herbatniki wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wym.25 x 35 cm. Następnie zalewamy masą serową i pieczemy w temp. 180 C przez ok. 40-50 min. Po upieczeniu sernika nie wyciągamy od razu z piekarnika, przez 15 min trzymamy przy zamkniętych drzwiczkach, następnie lekko uchylamy i ponownie czekamy 15 min. Po ostudzeniu wkładamy na całą noc do lodówki. Smacznego.Więcej na www.ilovebake.pl
Komentarze (5)