Najlepszy, tradycyjny sernik na herbatnikach

Najlepszy, tradycyjny sernik na herbatnikach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    8 sztuka
  • cukier

    3/4 szklanka
  • cukier wanilinowy

    16 gram
  • herbatniki

    250 gram
  • budyń śmietankowy

    2 z cukrem
  • ser biały

    1 kilogram
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Najlepszy, tradycyjny sernik na herbatnikach

Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy razem z cukrem, cukrem waniliowym na jasną masę. Następnie dodajemy budyń i po łyżce ser. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy delikatnie do powstałej masy z sera.
Herbatniki wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wym.25 x 35 cm. Następnie zalewamy masą serową i pieczemy w temp. 180 C przez ok. 40-50 min. Po upieczeniu sernika nie wyciągamy od razu z piekarnika, przez 15 min trzymamy przy zamkniętych drzwiczkach, następnie lekko uchylamy i ponownie czekamy 15 min. Po ostudzeniu wkładamy na całą noc do lodówki. Smacznego.Więcej na www.ilovebake.pl

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Iiiiii 03.10.2012 21:22
pycha
annagebalska 03.10.2012 09:58
pyszne
DOROTA/PATI197799 27.09.2012 12:11
uwielbiam serniki
Mr. & Mrs. Sandman 27.09.2012 11:24
Dokładnie, przepyszne zdjęcie :)
Wiola6 27.09.2012 11:05
Wygląda mmmm apetycznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat