Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

najlepsza polewa czekoladowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wrzątek 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
margaryna 1/2 kostki
cukier puder 5 łyżek
kakao 3 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: najlepsza polewa czekoladowa

Kroki postępowania

1
Margarynę rozpuszczamy w rondelku, uważając aby się nie zagotowała. Dodajemy kakao, cukier puder. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 1 - najlepsza polewa czekoladowa foto
2
We wrzątku rozrabiamy żelatynę i dolewamy do powstałej masy kakaowej. Mieszamy dokładnie i zdejmujemy z ognia. Odczekujemy kilka minut i dodajemy śmietanę. Trzepaczką dokładnie rozprowadzamy ją.
Krok 2 - najlepsza polewa czekoladowa foto
3
Tak powstałą polewę wylewamy na cista, ciasteczka, naleśniki itp.
Smacznego.
Krok 3 - najlepsza polewa czekoladowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 01.02.2014 15:34
idealna do lodów
norweska20 01.02.2014 14:27
idealna do ciast

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak