najlepsza polewa czekoladowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wrzątek

    2 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżka
  • margaryna

    1/2 kostki
  • cukier puder

    5 łyżek
  • kakao

    3 łyżki
  • śmietana 18 proc

    3 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - najlepsza polewa czekoladowa foto
Margarynę rozpuszczamy w rondelku, uważając aby się nie zagotowała. Dodajemy kakao, cukier puder. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 2 - najlepsza polewa czekoladowa foto
We wrzątku rozrabiamy żelatynę i dolewamy do powstałej masy kakaowej. Mieszamy dokładnie i zdejmujemy z ognia. Odczekujemy kilka minut i dodajemy śmietanę. Trzepaczką dokładnie rozprowadzamy ją.
Krok 3 - najlepsza polewa czekoladowa foto
Tak powstałą polewę wylewamy na cista, ciasteczka, naleśniki itp.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 01.02.2014 15:34
idealna do lodów
norweska20 01.02.2014 14:27
idealna do ciast

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat