nadziewane brzoskwinie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    7 sztuk
  • rodzynki

    10 dkg
  • ciasteczka migdałowe

    120 g
  • wódka

    3 łyżki
  • śmietanka

    250 g
  • migdały

    6 sztuk
  • lód

    10 lodowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rodzynki namaczam w wódce i podgrzewam do zagotowania, odstawiam i studzę . Obieram jedną brzoskwinię i wyciągam pestkę. Miąższ ucieram z ciasteczkami migdałowymi, dodaje rodzynki z wódką i lodowaty cukier. Przecinam na pół brzoskwinie i nakładam na nie masę . Składam brzoskwinie razem, układam na paterze, ubieram bitą śmietaną i wkładam do środka po jednym obranym migdale.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 21.08.2012 08:07
pychotka:)
Jodaj 21.08.2012 08:07
pychotka:)
sznycel 20.08.2012 17:47
smaczny deser dla dorosłych

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat