Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

nadziewane brzoskwinie

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie
7 sztuk
rodzynki
10 dkg
ciasteczka migdałowe
120 g
wódka
3 łyżki
śmietanka
250 g
migdały
6 sztuk
lód
10 lodowy

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane brzoskwinie

rodzynki namaczam w wódce i podgrzewam do zagotowania, odstawiam i studzę . Obieram jedną brzoskwinię i wyciągam pestkę. Miąższ ucieram z ciasteczkami migdałowymi, dodaje rodzynki z wódką i lodowaty cukier. Przecinam na pół brzoskwinie i nakładam na nie masę . Składam brzoskwinie razem, układam na paterze, ubieram bitą śmietaną i wkładam do środka po jednym obranym migdale.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 21.08.2012 08:07
pychotka:)
Jodaj 21.08.2012 08:07
pychotka:)
sznycel 20.08.2012 17:47
smaczny deser dla dorosłych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak