Nadziewana kalarepa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepa

    4 szt
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • pomidory

    3 szt
  • sól

  • ser żółty

    10 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kalarepy wydrążyć środki. Wydrążone kalarepy obgotować. Środki z kalarepy posiekać i podsmażyć wraz z mięsem mielonym. Dodać pokrojone w kostkę pomidory. Farsz doprawić do smaku solą oraz pieprzem i przełożyć do wydrążonych środków. Kalarepy ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać ok. 40 min. w temp. 170 stopni. Przed końcem zapiekania posypać startym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 13.10.2013 08:03
świetny pomysł
junox 29.08.2013 11:40
świetny pomysł
olkaaa 06.02.2013 08:13
chętnie spróbuję
kate.500 17.11.2012 22:59
pyszna
Grazyna0211 17.11.2012 11:21
fajny pomysł
maciek7 22.04.2012 20:06
super
barbara11561 07.04.2012 00:18
świetny pomysł
alaaa 03.02.2012 21:59
super smak
Magdalena1110 01.12.2011 20:41
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat