NADZIEWANA DROBIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójne piersi z kurczaka

    4
  • BUŁEK

    10 SZT
  • jaj

    10 SZT
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 ŁYŻKA
  • margaryny

    2 KOSTKI
  • mleko

    125 ML
  • Przyprawa uniwersalna kucharek., sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

BUŁKI KROIMY W KOSTKĘ , MARGARYNY ROZTAPIAMY I STUDZIMY I ZALEWAMY NIĄ BUŁKI, BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEKI UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ, PIERSI KROIMY W KOSTKĘ , ŻÓŁTKA WYMIESZAĆ Z MLEKIEM I ROZTRZEPAĆ W MISCE, ZALAĆ KURCZAKA, DOPRAWIĆ I POŁĄCZYĆ Z BIAŁKAMI, I B€ŁKĄ PO CZYM WSZYSTKO DOKŁADNIE WYMIESZAĆ I DOPRAWIĆ, MASĘ UFORMOWAĆ TAK BY PRZYPOMINAŁA KSZTAŁT BACHENKA CHLEBAI WŁOŻYĆ DO RĘKAWA I PIEC OKOŁO 1 GODZW TEM, 180 STOPNI

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat