Nadziane muszle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • conchiglie

    20 szt
  • jajko

    3 szt
  • ser biały

    200 g
  • tuńczyk

    puszka 1
  • śmietana

    100 ml
  • sól

  • zielona cebulka

  • ser żółty

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu i ostrożenie przecedzamy żeby się nie połamały. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobno kroimy. Jajka łączymy z serem białym i tuńczykiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Zieloną cebulkę drobno kroimy i większość dodajemy do masy. Zostawiamy tylko na posypanie po wierzchu. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Muszle napełniamy przygotowaną masą i przekłądamy do naczynia żaroodpornego. Układamy ciasno jedna przy drugiej i posypujemy startym serem. Zapiekamy tylko do zarumienienia się sera - ok. 10 minut. Gotowe posypujemy resztą cebulki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 02.12.2013 12:27
ja też uwielbiam
wlicka 01.12.2013 23:17
rewelacja!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat