Na patyku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry boczku nabić na długie patyki do szaszłyków. Podzielić na dwie części. Jedną część usmażyć w cieście piwnym, drugą bez. Smażyć tak, żeby patyki bez boczku nie były zanurzone we fryturze.
Ciasto piwne
½ l mleko
½ piwo
1/6 k. drożdże
1 ł. Soli
¼ ł cukier
mąka

Odstawić na 1 godzinę, następnie wymieszać, maczać patyki z nabitym boczkiem i smażyć w gorącej fryturze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 19.11.2013 11:52
ładnie to wyglada
magdziorka6 02.10.2013 16:31
bombowa przekąska
joanna__s 02.10.2013 15:14
Fajna przekąska na imprezę. Pycha!
msmors 02.10.2013 14:41
podane z pomysłem
Janina 02.10.2013 14:37
Super wspaniałości;)
Noruas 02.10.2013 13:39
super pomysł na imprezkę
Barbara13 02.10.2013 13:37
ciekawy pomysł:)
Megg 02.10.2013 13:37
rewelacyjna przekąska
Ela_K 02.10.2013 12:59
fajnie wygląda
AZgotuj 02.10.2013 12:38
świetny pomysł:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat