Musztarda domowa

Musztarda domowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    1 łyżka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    - -
  • Gorczyca biała cała Prymat

    3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Musztarda domowa

Gorczycę utłuc z cukrem. Zaparzyć ją 2-3 łyżkami wrzącej wody i ucierać tłuczkiem. Następnie dodać gorący ocet, oliwę, zmiażdżony czosnek, doprawić solą i ucierać dalej kilka minut. Przełożyć do słoika, szczelnie zamknąć i odstawić na kilka dni aby dojrzała.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

KORAL 17.04.2017 23:03
też czasami robię
Habibi 01.11.2013 13:19
również robimy domową od czasu do czasu
Jaheira11 12.06.2011 23:14
takie są najlepsze
Jaheira11 12.06.2011 23:14
takie są najlepsze
kriso 17.05.2011 18:42
fajny pomysł
iza15 07.05.2011 21:52
koniecznie muszę spróbować
eewelina 25.04.2011 00:06
No i proszę - wszystko mozna zrobić samemu...
Rique 20.04.2011 07:24
Szukałem przepisu na musztardę. Super, że znalazłem. Dzięki.
1j1o1l1a1 19.02.2011 20:04
zawsze myślałam, że musztarda po prostu jest, a nie że można ja ...zrobić :)
jasiek 12.02.2011 23:48
nie robiłem jeszcze musztardy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat