Mus z jabłek i gruszek z żurawiną

Mus z jabłek i gruszek z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Mus z jabłek i gruszek z żurawiną.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • jabłka

    3 sztuki
  • żurawina

    1 szklanka
  • gruszki

    3 sztuki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • cukier

    1 łyżka
  • cynamon

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka i gruszki obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, dodajemy żurawinę i gotujemy aż owoce zmiękną. Ugotowane miksujemy na mus. Do musu dodajemy cukier waniliowy, cynamon oraz dosładzamy do smaku, studzimy.
Przed podaniem wierzch można posypać płatkami migdałowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat