Mus jabłkowy 2

Mus jabłkowy 2

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 kg
  • cukier

    40-50 dag
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • goździki

    4-5 szt
  • skórka starta z 2 pomarańczy

  • woda

    1/4 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Owoce rozgotować w wodzie, rozgnieść na miazgę, dodać cukier, przyprawy i skórkę z pomarańczy. Gotować kilka minut, mieszając. Gorący mus przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alicja34

26.10.2010 20:23
dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat