Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus dyniowo jabłkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
cukier 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
cynamon Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
puree z dyni 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus dyniowo jabłkowy

Mus dyniowo jabłkowy idealnie nadaje się do gofrów, naleśników, deserów. Jest tak pyszny, że ja czasem wyjadam go łyżkami.

Przygotowanie:

Jabłka umyć, obrać, przekroić i usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka, wsypać cukier, gałkę muszkatołową, cynamon oraz dodać łyżkę soku z cytryny. Wymieszać i smażyć przez około 10 minut.

Po tym czasie dodać puree z dyni i na małym ogniu smażyć jeszcze przez jakieś 10, 15 minut co jakiś czas mieszając.

Następnie zblendować całość. Ja zrobiłam to niezbyt dokładnie, bo chciałam mieć małe kawałeczki jabłka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 14.09.2016 21:12
pyszny mis
trufelek 14.09.2016 20:48
Smacznie :)
Wafelek2601 14.09.2016 20:24
Bardzo smaczny
benka 14.09.2016 20:08
Smaczny i zdrowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak