Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pianki marshmallow 150 g
czekolada mleczna 250 g
śmietana kremówka 300 ml
gorąca woda 5 łyżek
olejek śmietankowy 4 krople
masło 50 g

Porada

Ja swój mus przyozdobiłam posypką czekoladową, ale można wierzch posypać cynamonem lub chili dla lubiących połączenie słodko-ostrych smaków :)

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy ją z masłem i piankami. Podczas rozpuszczania składników dodajemy wodę aby się nam nic nie przypaliło. Gdy składniki się rozpuszczą i razem połączą odstawiamy je by się przestudziły. Ubijamy śmietanę i olejkiem śmietankowym. Śmietanę łączymy z masą czekoladowo-piankową. Całość przekładamy do miseczek lub kieliszków i chłodzimy w lodówce około 1-2 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mały_łasuch 04.11.2014 09:38
Mmmmm super!
zabcia117 04.11.2014 06:59
Przepysznie wygląda :)
wioleczka83 03.11.2014 20:49
super deserek
MagdaXXX 03.11.2014 18:44
lubię takie szybkie czekoladowe desery
luna76 03.11.2014 16:12
proste i smaczne :)
kasia.s 03.11.2014 16:02
Aż ślinka cieknie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak