Mus czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pianki marshmallow

    150 g
  • czekolada mleczna

    250 g
  • śmietana kremówka

    300 ml
  • gorąca woda

    5 łyżek
  • olejek śmietankowy

    4 krople
  • masło

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy ją z masłem i piankami. Podczas rozpuszczania składników dodajemy wodę aby się nam nic nie przypaliło. Gdy składniki się rozpuszczą i razem połączą odstawiamy je by się przestudziły. Ubijamy śmietanę i olejkiem śmietankowym. Śmietanę łączymy z masą czekoladowo-piankową. Całość przekładamy do miseczek lub kieliszków i chłodzimy w lodówce około 1-2 godzin.
odjechana
Ja swój mus przyozdobiłam posypką czekoladową, ale można wierzch posypać cynamonem lub chili dla lubiących połączenie słodko-ostrych smaków :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mały_łasuch 04.11.2014 09:38
Mmmmm super!
zabcia117 04.11.2014 06:59
Przepysznie wygląda :)
wioleczka83 03.11.2014 20:49
super deserek
MagdaXXX 03.11.2014 18:44
lubię takie szybkie czekoladowe desery
luna76 03.11.2014 16:12
proste i smaczne :)
kasia.s 03.11.2014 16:02
Aż ślinka cieknie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat