Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MURZYNEK Z KONFITURĄ JAGODOWĄ

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
jajko 6
cukier 1 szkl
kakao 2-3 łyżki
olej 1/2 szkl
jagody 1 szkl
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: MURZYNEK Z KONFITURĄ JAGODOWĄ

Ubijamy całe jaja z cukrem , wsypujemy stopniowo mąkę , wlewamy olej . Dodajemy proszek do pieczenia , sodę oraz kakao cały czas miksując .Smarujemy blaszkę , posypujemy bułką tartą , wlewamy ciasto , pieczemy okolo 45-50 minut w 180 C .Jagody płuczemy , pzrekładamy do rondelka , smazymy razem z cukrem . Murzynka studzimy , polewamy jagodami .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 03.08.2014 22:46
lubię murzynka i robiłam ale z dżemem z dyni ;)
cookarka 03.08.2014 19:17
Pycha ciasto!!!
Wiktoria29 03.08.2014 09:48
bardzo dawno nie jadłam murzynka, ależ mam na niego ochotę, do tego jagody...mmmm...
Ola1984 03.08.2014 09:31
Bardzo lubię takie proste ciacha ;)
Krystyna32 03.08.2014 09:18
wygląda smacznie
ice cubes 03.08.2014 08:42
lubię takie desery
Kuchenka 02.08.2014 23:41
fajne do kawki
irenka 02.08.2014 20:39
pycha ciacho ,,lubię myrzynka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak