Mufinki z biała czekoladą i orzechami

Mufinki z biała czekoladą i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szkl
  • mleko

    1,5 szkl
  • olej

    1 szkl
  • jajko

    2
  • proszek do pieczenia

    2,5 łyżeczki
  • kakao

    3 łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier

    1,5 szklanki
  • cukier wanilinowy

  • biała czekolada

    tabliczka
  • orzechy włoskie

    wg. uznania
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mufinki z biała czekoladą i orzechami

1. Z mąka mieszamy cukier puder, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kakao i cukier wanilinowy.
2. Do drugiej miski wlewamy mleko, olej, jajko i wszystko miksujemy.
3. Następnie wszystkie składniki łączymy i mieszamy drewniana łyżką.
4.Czekoladę dzielimy na małe kawałeczki i wrzucamy je do ciasta. Dodajemy również posiekany orzechy. Wszystko mieszamy.
5.. Ciasto nakładamy do papierowych foremek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

haniaa 29.10.2011 14:48
podoba mi się przepis :)
Olaa 20.09.2011 19:24
pyszne są

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat