Mufinki z biała czekoladą i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szkl
  • mleko

    1,5 szkl
  • olej

    1 szkl
  • jajka

    2
  • proszek do pieczenia

    2,5 łyżeczki
  • kakao

    3 łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier

    1,5 szklanki
  • cukier wanilinowy

  • biała czekolada

    tabliczka
  • orzechy włoskie

    wg. uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Z mąka mieszamy cukier puder, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kakao i cukier wanilinowy.
2. Do drugiej miski wlewamy mleko, olej, jajko i wszystko miksujemy.
3. Następnie wszystkie składniki łączymy i mieszamy drewniana łyżką.
4.Czekoladę dzielimy na małe kawałeczki i wrzucamy je do ciasta. Dodajemy również posiekany orzechy. Wszystko mieszamy.
5.. Ciasto nakładamy do papierowych foremek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
haniaa 29.10.2011 14:48
podoba mi się przepis :)
Olaa 20.09.2011 19:24
pyszne są

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat