Muffiny ze szpinakiem i serem feta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • mąka

    2 szk
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masło

    100 g
  • mleko

    1 szk
  • szpinak mrożony

    150 g
  • ser feta

    100 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło roztopić i ostudzić, ser feta pokroić w kostkę. Szpinak podsmażyć na łyżce masła, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ostudzić.
W misce wymieszać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem, dodać jajka, masło i mleko. Wszystko razem zmiksować. Na koniec dodać szpinak i ser feta. Całość wymieszać łyżką.
Ciasto przełożyć do foremek na muffiny do 3/4 wysokości.
Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ifa 06.03.2016 07:36
Zjadłabym na śniadanko :-)
fotoviderek 05.03.2016 18:28
Takie lubię :)
Benita 05.03.2016 15:49
muszą być pyszne
cukiereczek 05.03.2016 15:42
również robię muffiny na słono. Apetyczne
ice cubes 05.03.2016 14:59
Takiego połączenia nie próbowałem jeszcze
joannaa24 05.03.2016 14:45
Pyszne muffinki :)
Wiesława1 05.03.2016 12:04
Świetny pomysł
misia123410 05.03.2016 11:42
Jakie pyszności coś innego:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat