Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z szarlotkowym nadzieniem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szkl.
cukier 1/2 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyż.
sól 1 szczypta
mleko 200 ml
jajko 1 szt.
olej 1/3 szkl.
jabłka prażone 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z szarlotkowym nadzieniem

Kroki postępowania

1
Do miski przekładam wszystkie składniki ciasta, krótko je miksuję tylko do połączenia się składników i otrzymania gładkiego, jednolitego ciasta. Formę na muffinki wykładam papilotkami papierowymi. Do każdej foremki wlewam łyżkę ciasta. Na środek ciasta kładę kopiastą łyżeczkę prażonych jabłek ze słoika.
Krok 1 - Muffiny z szarlotkowym nadzieniem foto
2
Na wierzch wykładam kolejną łyżkę ciasta. Wstawiam blachę z muffinami do piekarnika nagrzanego do 200*C na ok. 20 minut.
Krok 2 - Muffiny z szarlotkowym nadzieniem foto
3
Po upieczeniu muffiny posypuję cukrem pudrem i podaję.
Krok 3 - Muffiny z szarlotkowym nadzieniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 12.10.2012 05:08
ile muffinki dają radości dla podniebienia
Zdzisław 11.10.2012 11:43
ładnie się upiekły
jasiek 11.10.2012 11:25
śliczne
zolzica 11.10.2012 11:12
ekstra :)
Poison1988 11.10.2012 11:04
Już od samego widoku można oszaleć :) Pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak