Muffiny z masłem orzechowym i snikersem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1,5 szklanki
  • cukier

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • sól

    1/3 łyżeczki
  • masło orzechowe

    150 gram
  • masło

    1/4 kostki
  • jajko

    1
  • mleko

    3/4 szklanki
  • cukier trzcinowy

    2 łyżki
  • baton

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do odmierzania składników użyłam szklanki o poj. 250ml

Do miski przesiałam mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. Dodałam masło orzechowe i roztarłam dokładnie. Batony, takie duże chyba 75 g każdy, pokroiłam w kostkę i dodałam do mąki.
W drugiej miseczce roztrzepałam jajko, dodałam mleko i roztopione, przestudzone masło (1/4 standardowej kostki 250g). Następnie płynną mieszankę wlałam do suchej i wymieszałam tylko tyle żeby składniki się połączyły.
Blachę do muffinek wyłożyłam papilotkami i w każdą nałożyłam porcję gęstej masy. Wierzch każdej babeczki posypałam grubym cukrem trzcinowym. Piekłam ok. 30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st.. Trzeba zajrzeć po ok. 20 min. i sprawdzić czy wierzch nie zrumienia się zbyt silnie i ew. przykryć całość folią aluminiową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (46)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cookingangelika 22.03.2017 10:49
bardzo dobre
jan_mag 15.03.2017 09:18
Pyszności!
[email protected] 14.03.2017 22:46
Wygląda pysznie
Marta Ryżek-Kalkowska 18.01.2017 11:09
Smakowicie wygląda.
sezamek 27.10.2016 10:17
o jakie batony chodzi ?
Stenka 04.10.2016 00:09
smaczne ciasteczka
pestka 27.09.2016 09:07
pyszne muffiny
Grazyna0211 03.08.2016 14:35
smaczne babeczki
IZABELA29 07.07.2016 19:52
Cos pysznego
Lis 18.05.2016 12:59
Bardzo smakowite połączenie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat